Overgewicht neemt toe

”We hebben veel bereikt op het gebied van aandacht en bewustwording”, zegt Paul RosenMöller, voorzitter van het Conventant Overgewicht. Dat heeft echter niet geleid tot minder mensen met overgewicht. Integendeel; het aantal te zware mensen mensen nam de afgelopen vijf jaar toe.

Vandaag overhandigt Rosenmöller het eindrapport Convenant overgewicht aan minister Klink. Tegelijkertijd tekent hij een nieuw contract met de minister onder de naam Convenant Gezond Gewicht. Hiermee moet Nederland over vijf jaar de gezondste jongeren van Europa hebben.

Ik ben benieuwd hoe Rosenmöller de acties onder dit convenant denkt te gaan financieren. Wederom door sponsoring van Mars/Masterfoods? U weet wel, niet alleen van Mars maar ook van Bounty, Snickers, M&M’s etc. Dan weet ik wel wat “alle aandacht en bewustwording” over vijf jaar op zal leveren. Nog veel meer overgewicht.

Dit artikel is geplaatst in Cholesterol, Diabetes, Hart en bloedvaten, Overgewicht, Voeding. Bookmark hier de permalink.

One Response to Overgewicht neemt toe

 1. Beste Metabool,
  Geweldige bron van voedingsinformatie is op jouw site te vinden.
  De andere kijk op Koolhydraten, cholesterol, fructose, vetten.
  Heel goed, is ook mijn kijk op voeding! En helemaal in lijn met de bevindingen van Gary Taubes in zijn boek “Good calories, Bad calories”.
  ————-

  Zie mijn weblog http://opgewicht.web-log.nl/opgewicht/2009/11/convenant-overg.html

  Als het Convenant Overgewicht toegeeft dat het faalt, dan kan het toch ook toegeven dat de richtlijnen die tot nu toe gevolgd zijn NIET DE JUISTE ZIJN.

  Nederland is klaar voor de omslag:
  Van “tellen van calorieën” naar “letten op koolhydraten”

  Groeten
  Yvonne Lemmers,
  diëtiste met Grip op Koolhydraten

Geef een reactie