Dieetchocolade

Vanmiddag boodschappen gedaan bij de Lidl. Groente en fruit zijn daar best goed, veel biologisch maar de rest van het assortiment is redelijk arm aan chemicaliën, blijkt uit allerlei onderzoeken. Een mooi alternatief voor de natuurvoedingswinkel, als je van een beperkt budget moet rondkomen. Natuurlijk is niet alles wat de Lidl verkoopt even gezond maar ik was benieuwd wat de Diät Schokolade van het huismerk BelArom in zou houden, die ik tegenkwam op een tijdelijke display. Ik verwachtte eerlijk gezegd een percentage kunstmatige zoetstoffen maar het spul bleek voor 42% uit Fruchtzucker, vruchtensuiker oftewel fructose, te bestaan. Als je bedenkt dat een hoge inname van fructose de beste manier is om insulineresistentie, oftewel diabetes type 2 te genereren weet je meteen dat deze “dieetchocolade” alleen maar bijdraagt aan de obesitogene ramp die ons teistert.

Dit artikel is geplaatst in Diabetes, Overgewicht, Voeding. Bookmark hier de permalink.

5 Responses to Dieetchocolade

 1. Maan zegt:

  Ik zag ze idd ook daar liggen van de week. Het is duitse chocolade. Al jaren doe ik als het even kan ( ik woon in het westen) boodschappen in duitsland.
  Notenmelen en suikervrije producten zijn daar gewoon gangbaar (taarten, toetjes koekjes e.d.) De laatste jaren zie je dat steeds meer producten voor diabetes patienten gezoet worden met fructose ipv malitol/sorbitol oid.
  Dat kan toch nooit goed gaan?

 2. Eetschrijver zegt:

  Ik zie met groot genoegen dat je je blog (kennelijk alweer een paar maanden geleden) hebt afgestoft en weer leven hebt ingeblazen. Ik heb meteen even een linkje op Eetschrijven geplaatst.

 3. MetaBool zegt:

  Minder vaak een eigen stukje dan veelvuldig gekopieerd is absoluut beter voor je persoonlijke ontwikkeling! Ik ben blij met je link op Eetschrijven, wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen met een zwak voor fatsoenlijk eten.

 4. Ellen zegt:

  Ja, Helemaal eens. Wij hebben een zwak voor fatsoenlijk eten, Ik plaats dus een link en wens je veel succes!

 5. Hippo zegt:

  Ja maar, ja maar, VRUCHTENsuiker! Dat MOET wel gezond zijn! Twee repen chocola en je hebt gelijk ook je twee stuks fruit binnen, toch? 🙂

Geef een reactie