Overgewicht door gezondheidsvoedsel

Als ik, man, 56 jaar oud, de richtlijnen van het Voedingscentrum volg dan eet ik slechts 1500 calorieën zonder tussendoortjes. Ik ben redelijk actief, dus dat is voor mij een regelrecht hongerdieet. Klinkt leuk als je wilt afvallen maar met de hele dag honger lukt dat niet.

Hoe voorkom je honger en zorg je er toch voor dat je stofwisseling goed op gang blijft? Door om te beginnen de overdaad aan koolhydraten in de voeding te verminderen en in plaats daarvan meer vetten en eiwitten te consumeren. Daar verminder je al enorm de kans op honger mee.

Het komt je gezondheid ten goede als je geraffineerde voedingsmiddelen zoveel mogelijk in het schap van de supermarkt laat liggen. Ondanks de gezondheidsclaims op veel verpakkingen zijn die namelijk zo arm aan vitale bestanddelen dat daarvan je stofwisseling van slag raakt. Je vergroot de kans op insulineresistentie, en daarmee op overgewicht en diabetes, dramatisch met die fabrieksmeuk.

Kun je van maaltijden die bereid zijn met volwaardige voedingsmiddelen als kaas, room, boter, goed vlees, vis, verse groente, volkoren producten, goeie olijfolie etc. genieten? Ik denk juist veel meer dan met chemisch op smaak gebrachte light liflafjes in de vorm van ‘gezondheids’producten met suggestieve namen als Vitalinea, Goede Start, Fridéale, Optimel en wat dies meer zij. Als je bedenkt dat dergelijke producten mede de oorzaak zijn van de huidige obesitasepidemie door lichaam en geest voor de gek te houden, dan lijkt mij de keuze niet eens moeilijk.

Dit artikel is geplaatst in Diabetes, Overgewicht, Voeding. Bookmark hier de permalink.

One Response to Overgewicht door gezondheidsvoedsel

  1. Hippo zegt:

    En met die kaas kunnen mensen ook niet bedenken dat je minder kaas kunt eten, dan eten ze liever net zoveel kaas maar dan die enge ‘light’ kaasvarianten, brr…

Geef een reactie