Kees verlaagt cholesterol

“Gek op kaas, maar wel bewust van je cholesterol? Voor die mensen is er kees, een 45+ kaas waarin melkvetten zijn vervangen door gezondere, plantaardige vetten”, kopt de Consumentengids.

Het stukje gaat door: “als je één boterham per dag met gewone 48+ kaas vervangt door een boterham met keeskaas, vermindert je risico op een hartinfarct met 3,6%. Dit betekent dat als iemand een risico heeft van 8%, dit daalt naar 7,7%.”

Geweldig, toch? Die keeskaas is geen voedings- maar een geneesmiddel! Maar dat weet ik dus nog zo net niet. Als ik goed ben geïnformeerd is er nooit één enkel bewijs  geleverd voor gezondheidswinst door cholesterolverlaging. Sterker, er is nog steeds geen enkel bewijs voor verzadigde vetten als veroorzaker van cardiovasculair onheil. Maar goed, de Consumentenbond weet kennelijk beter. Ik ga het deze organisatie eens vragen.

Dit artikel is geplaatst in Cholesterol, Hart en bloedvaten, Voeding. Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie