Aardbei lentevla

Image and video hosting by TinyPic

Vaak zegt een plaatje meer dan duizend woorden. Ik kan me voorstellen dat lang niet iedereen uitgebreid de tijd neemt om ingrediëntenlijstjes op verpakkingen te lezen. En dan nog is het vaak moeilijk voor te stellen wat je nu eigenlijk precies koopt.

Met behulp van een weegschaaltje worden de juiste verhoudingen echter snel duidelijk. Bijvoorbeeld van aardbei lentevla. Op de foto de hoeveelheid suiker in één portie en de hoeveelheid aardbei (‘aardbeien’ lijkt me wat overdreven) in een heel pak vla. In een liter vla gaat twee ons suiker, een vijfde kilo, en een halve aardbei, de helft van het allerkleinste aardbeitje in het doosje dat ik vanmorgen kocht. En inderdaad, dan mag die vla ‘aardbei lentevla’ heten…

Dit artikel is geplaatst in Diabetes, Overgewicht, Voeding. Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie